V raziskovanje podvodnega sveta sem se spravil pred leti po tem, ko sem se samemu sebi smilil posedajoč na dolgočasni eksotični plaži. S kamenčkom v roki sem risal zašiljene vrhove gora v pesek in zavistno pogledoval proti neoprenskim mrožem, ki so se opotekajoče se valili v tropsko zeleno vodo...

Znakovno sporazumevanje 25 m pod vodno gladino.  

Znakovno sporazumevanje 25 m pod vodno gladino.  

Leta 2010 so pri Norik-Sub, potapljaški center in trgovina, organizirali poseben termin za Freeapproved, ko nas je osmero opravilo z licenco. Letos smo se znova dogovorili za termin in v juniju in dobili še nekaj podvodnega sveta željnih radovednežev.

In je naneslo, da smo se ob dopustovanju na Hrvaškem dogovorili za skupni potapljaški vikend (in nekaj ostalih dni med tednom) z novimi in izkušenejšimi potapljači. Petra, Tanja, Robi, Roman in jaz, Galu pa bi tudi skoraj uspelo :) Ob vikendu je bila z nami tudi vselej dobrovoljna Helena, ki je inštruirala tako prvo kot drugo skupino Freeapproved na tečaju potapljanja.

Igrivo plavanje skozi jame in podvodne preduhe ter kanjone.

Igrivo plavanje skozi jame in podvodne preduhe ter kanjone.

Najbolj so me prevzeli potopi v votlinah in jamah. Priznam, da si pred časom nikoli nisem znal predstavljat, zakaj bi se šel človek potapljat v jame, a vidim, da je podobno kot letenje. Leteti ali padati skozi prazen prostor (zrak) ni niti slučajno tako zabavno in doživeto kot drveti mimo stene, čez prelaze in podobno. In enako velja pod vodo - lebdenje v širnem morju brez okolice za referenco je dolgočasno, bližina stene, plavanje skozi odprtine, raziskovanje kanjonov in tunelov - to je vendar fantastično!

Iz jame naprej ob boljši svetlobi.

Iz jame naprej ob boljši svetlobi.

Še bomo šli! Prihodnjič s primernejšo podvodno foto/video opremo za bolj dostojne fotografije... 



Comment