Avtoportret na prvi zimski dan - 21. decembra 2014.

Ob zaključku starega in začetku novega leta se pojavi prilika (in potreba), da arhiviram fotografije, ki sem jih bil posnel v minulem letu. Skorajda samoumevno je, da se ob tem znova sprehodim po fotografskih utrinkih in tako lažje in bolj intenzivno podoživim doživeto: zgodnja vstajanja, sončne vzhode in zahode, globoko dihanje, razbolela stopala, od dehidracije razbijajočo glavo, skelečo kožo na konicah prstov, odrgnine od brodenja čez delno pokrito ruševje, vse lepe in iskrene ter tudi težke trenutke življenja tako v gorah kot v dolini!

Enako kot s prispevkoma Fotogalerija 2012 ter Fotozgodba: pregled leta 2013, sem tudi za lansko leto - 2014 - pripravil fotogalerijo. Znova sem izbral predvsem fotografije, po katerih sem se najbolj spominjal doživetij in avantur leta 2014 in tako ne nujno tudi najboljših ali najlepših. Za slednje velja pogledati tukaj. Nekaj izmed fotografij nastalih leta 2014 sem objavil že tekom leta, nekatere iz arhiva pa so objavljene prvič... 

Spisal sem tudi nekaj zgodb; gre za vnose na blogu, katerim sem posvetil nekaj več časa in jih opremil z izborom fotografij. Nekatere zgodbe iz leta 2014 skupaj s fotografijami navajam tule:

Zame pomembna virtualna sprememba se je zgodila, ko sem v celoti in na novo postavil svoje spletno mesto. Zadnji večeri novembra so minevali ob tipkanju, razmišljanju in urejanju, nad rezultatom pa sem celo sam kar zadovoljen. Po več kot desetletju sem se tako poslovil od zastonjkarskega sistema in sodeč po povečanem obisku (in zlasti številu naročnin) so/ste to lepo sprejeli tudi obiskovalci tega spletnega mesta. Kdor še ni - pa bi rad bil avtomatsko obveščen o novih objavah na blogu, to lahko naredi z vpisom svojega emaila v spodnje polje ali klikne na ikono za blog RSS. 

Za zaključek naj napišem le še to, kar se mi je utrnilo že lani. Čeprav lanskoletna, je zaključna misel še vedno več kot aktualna in je še vedno rdeča nič mojega vsakdana:

Vsakoletni pregled minulega leta me vsakič znova opomni, kako hitro beži čas, in da kako koristno je živeti za danes in vsak dan posebej, in ne tavati v prihodnosti ali upati na boljši jutri... Predvsem pa sreče in zadovoljstva ne pogojevati s stvarmi, denarjem in lastnino, temveč z doživetji, občutki in zgodbami, ki me notranje bogatijo in izpopolnjujejo.

Ob kliku na posamezno fotografijo se odpre celozaslonski način prikaza s pripisanim komentarjem. Foto utrinki so razporejeni kronološko, od prvega do zadnjega dne v letu 2014. Prijeten ogled želim.

Ob tej priliki se zahvalim še vsem podpornim partnerjem, ki mi stojijo ob strani:

Poleg fotografij je nastalo tudi kar nekaj krajših filmčkov, ki so zbrani na spodnjem seznamu predvajanja.

2 Comments