Tokratni obisk najstarejše celine - Afrike - je bil povezan s športom. Meni novim športom - kajtanjem. Potreben je bil oddih in nič ni boljšega kot aktivni oddih. Egipt je sicer geografsko resda in dejansko najtesneje povezan z Afriko, sicer pa nimata kaj dosti veze. Gre za pravo masovno turistično destinacijo, kjer tudi v hotelih s petimi zvezdicami prevladujejo neotesani in preobjedeni Rusi ter ostali pretežno vzhodni narodi.

Slaba hrana in umazanija Egipta sta kaj kmalu zbledela ob pogledu na morske radosti, ki jih nudi Soma Bay.

S temperaturami zraka okrog 35 C in morja okrog 30 C so bile tudi meni vodne aktivnosti dobrodošle. S kajtanjem sem se srečal prvič in lahko rečem, da mi je všeč. Sicer sem bil prepričan, da je mala malica, a sem se motil.

Morda sem že v letih, pa gre zato počasneje "v kri", ampak zvozil sem šele 4. dan tečaja. No - "zvozil" - se pravi pelješ se sporadično vsakih N poskusov, 10 - 50 metrov in nato čof. Malo sem se spraskal tudi na pesku v laguni, ampak sem jo dobro odnesel napram ostalim "nesrečnikom", ki so dobili šive, ko so se zrezali na koralah, dobili v glavo desko in podobno.

Egipta in še zlasti obiskanega resorta nikakor ne bi priporočal nikomur, če se tja ne odpravljate na aktivni dopust - torej kajtanje, surfanje ali potapljanje. Meni ni bil všeč, ljudje oziroma turistični delavci so najbrž prav zaradi masovnega turizma prisiljeno prijazni in včasih kar malo vsiljivi.

Po drugi strani pa lahko toplo priporočim obisk tečaja kajtanja, saj je zanimiva izkušnja in super šport.

Comment