Delovni dan se je znova zavlekel v večer in ob tem sem pomislil katere so tiste materialne stvari, brez katerih si ne predstavljam vsakdana. Govorim seveda o klasičnem, lahko bi rekel povprečnemu vsakdanu, ko sem v (večinoma) Sloveniji, v službi, doma, v stenah, ...

iPhone

Moje osnovno komunikacijsko orodje. Pripomoček za urejanje in pregled koledarjev, opomnikov, to-do-jev ter vsega ostalega. Email odjemalec, ki ga imam vedno in povsod pri sebi. Moje mesečno povprečje odhodnih klicev je 1000 minut, še vsaj pol toliko je prejetih klicev. To je 1500 minut oziroma 25 ur - dober dan v mesecu sem torej na telefonu. Kup stvari tako opravim in ker imam vsak dan v povprečju 90 minut "časa" za opravke v avtomobilu - precej opravim na poti. Če imam srečo usrana baterija iPhonea zdrži do večera, torej 16 ur. Telefon je izključen, ko spim in ko plezam v stenah (ne pa tudi v plezališču).

MacBook Pro

Ultimativni prenosni računalnik. Na njem je vse kar se tiče posla oziroma službe kot tudi ostalega, kar rabim vsak dan vsak trenutek in kjerkoli z računalnikom sem. Večinoma računalnik uporabljam za Office for Mac, Adobe paket ter seveda email. Občasno (kadar sem na poti) na njem zajemam fotografije iz SD kartice svojega G11. Če je nujno na MBP kdaj pa kdaj zmontiram tudi kakšen filmček. Računalnik me vedno spremlja na službenih in privat poteh. Računalnik doma ostane samo kadar grem na odpravo. Oziroma lažem - takrat ga nadomesti kakšen manjši, ceneni.

iMac

Malo večja računalniška žival, ki mi z vsemi večjedrnimi procesorji služi za montažo filmov, obdelavo fotografij in delo za službo, ki ga navadno ob koncih tedna opravljam od doma. Velikanski zaslon je pregleden in super za kakšne analize v excelu, pripravljanje prezentacij in nasploh je to nepogrešljivi del vsakdana za domačim pragom. Nadomešča tudi televizijo, ki je sploh več ne gledam. Na iMacu si vsake toliko ogledam kakšen film.

Avto

Plezališča na Primorskem, slapovi v Logarski dolini, stene nad Tamarjem, Julijske Alpe, Chamonix in vse vmes. Avto je moje priljubljeno prevozno sredstvo, ki ga s pridom izrabljam vsakodnevno in si brez njega težko predstavljam, da bi lahko počel vse kar počnem. Praktični je tudi brezžični internet, ki ga imam v avtu urejenega preko HSDPA signala od Mobitela in mi tako omogoča mobilno pisarno na 4-ih kolesih.

Zdrav napitek

Zmleta skuta, mleko, med, jabolko in cimet

S tem čudežnim zmletim napojem sem postal zasvojen. Pijem ga namesto sladice, po daljših turah me čaka v avtu kot prvi obrok, zaužijem ga po treningu z utežmi in nasploh je tako dober, da bi se lahko cel dan nacejal z njim. Mljask. No seveda bi moral prišteti med stvari brez katerih mi živeti ni tudi ostalo prehrano, ampak tisto so pač stvari nujne za preživetje, tako da jih posebej ne pišem, ker so samoumevne.

1 Comment