Danes je bila na TVju najbolj debilna možna oddaja o tem, kako naj bi ljudje varčevali z energijo in ohranjali naš planet tak, kot je. Med raznoraznimi bedarijami, ki so bile posnete zato, da se oddaja sploh gleda, je najbolj izstopala predvsem ena. Svinja na vrtu.

Logika vsega tega je, da se kupe hrane, ki se jo zmeče stran, ne da na kompost, ampak preprosto zabriše svinji. Pa ne le hrane ampak malodane vse kar ostane. Totalni kretenizem! A ni bolje v 1. fazi sploh ne zapravljati in nakupovati več, kakor se porabi? Vsaj kar se hrane tiče...

Je pa sicer svinja lahko res praktična za domačo žival. Sploh takšna, ki so jo propagirali... Na primer vržeš ne samo ostanke hrane, ampak tudi stare čevlje, kartonasto embalažo od novega prenosnika, pa recimo stare in dotrajane baterije kamere. Ta najbolj univerzalna prasetina bi zagotovo prežvečila tudi razbito steklovino in še kaj.

Prihranili bi na odvozu smeti in - ker je ravno pravi čas - odganjanju nadležnih maškarc!

PS: Maškare so sicer kul, samo ne vem zakaj smo mi včasih bili veseli, če smo dobili kako sladkarijo ali jabolko na sosedovih vratih, dandanes pa te mulci malodane namlatijo ali pa rečejo "Ccc, a samo to?!" in debilno zrejo vate, kdaj boš ven potegnil denarnico. V glavnem svinja, ki bi žrla odpadne akumolatorje in znucane čevlje, bi zagotovo odgnala vse tovrstne maškarce :)

Comment