Na spletnem naslovu Facebook mobile se po obisku s telefonom v bistvu da na tej vse-svetovni virtualni budalaštini od Facebooka da početi takorekoč vse. Štelati profil, dodajati fotografije, komentirati in sploh početi vse kar se na facebooku počne. In to je? Dobro vprašanje, saj FB različnim osebkom predstavlja različne stvari. Nekaterim služi za preganjanje dolgčasa, drugi na njem spoznavajo "širni svet", tretji si do neskončnosti urejajo svoj profil in tako dalje. "Vsako tele ima svoje vesele!" - ali tako nekako pravijo. Le da bi v primeru Facebooka vsekakor bila primernejša žival ovca. Tem je skupno to, da se množično odločajo za isto reč.

Vsaka čast izumitelju, saj narediti koncept in takšno spletno zadevo, ki tako zelo "pije vodo", kot to dela Facebook - aleluja! Dnevno se registira ca. 420.000 ljudi! Meni kar nepredstavljiva številka, vsekakor pa izjemen razcvet in uspeh.

In kaj je na FB tisto, zaradi česar imam na njem tudi sam "odprt" račun? Všeč mi je osnovna ideja oziroma koncept - "povezovanje" in vsaj virtualni stik bodisi z nekdanjimi sošolci, kolegi ali daljnimi (razseljenimi) prijatelji, s katerimi se sicer ne vidiš v real lajfu. Ali pa vsaj ne pretirano pogosto.

2 Comments