S to doživeto Arnetovo izjavo se je danes začelo razmigavanje v plezališču Zgornji Ig.

Ko nama je pripovedoval o kačah in drugih živalih, ki se plazijo po Krimu in predvsem njegovi južni strani, je mimogrede povedal še, da sta s prijateljem slišala medveda. Potem pa dodal, da sta ga skoraj videla. Z besedami težko opišem kaj in točno zakaj - ampak midva s Tadejem se tej izjavi kar nisva mogla nasmejati.

Plezali smo lahke smeri, ki pa se nam niso zdele lahke. Z Arnetom sva bila oba neprespana, le Tadej je ambiciozno hotel še in še. Pa smo se nekako prebili čez vroče dopoldne... Vmes je Tadej skočil še na "minus dva deci" in ob tem skoraj pohodil dober meter dolgega in debelega modrasa. Fuj! Ma ne samo fuj, kaj šele, če bi ga nepridipravi plazilec pičil! Ker se Tadej navdušuje ne le nad velikimi, nevarnimi in kosmatimi pajki, temveč od danes naprej tudi nad kačami, je skočil po moj fotoaparat in v objektiv ujel tega plezečega kačona, ki je ob fotografiranju pobegnil v jamo.

Zgornji Ig 021.JPG

Fotogalerija:

[gallery=14]

Plezati pa se je dalo kar brez majice, ker je bilo prijetno toplo. Na trenutke med naprezanjem v skali celo vroče! Na poti nazaj nam je Tadej prikazal še svoje taborniške spretnosti in eno zagodel na trobentico!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=oVP_4OcGDXc&rel=1]

Comment