Čas tako hitro beži, da človeku od tega lahko kar malo slabo postane od časa do časa. Če dobro pomislim sem bil ravnokar še najstnik, pa gimnazija pa te reči, zdaj pa že kar kao odrasel.. ajajaj. Včeraj, ko sem na hitro spet malo pospravljal svojo "video garažo" sem mimogrede našel še tale posnetek uvodnih minut premiere filma Lovci na pršič (Powder Hunters), ki je pred dvema letoma, natančneje v ponedeljek 27. marca 2006, razprodal Linhartovo dvorano. Z ozirom na to, da so bili to naši popolni začetki kao resnejše "filmske produkcije", mi oni dan še danes res veliko pomeni, zlasti zato, ker vem, da smo vse "dosegli" zgolj z lastnim vloženim trudom in smo temu posvetili predvsem veliko veliko časa.

Bila pa je to tudi zanimiva izkušnja tako v dobrem kot v slabem. V slabem misilm predvsem na že pregovorno slovensko nevoščljivost, ki je bila tik pred premiero na vrhunci, dejstvo, ko pa smo poleg tega razprodali še dvorano, je nekaterim dvignilo lonec. Pa sem potem kasneje, še tudi dobro leto po premieri, slišal takšne in drugačne pripombe na to in ono, v katere pa se niti ne bi spuščal. Vesel sem bil le, da so bile bolj ali manj osamljene, in da je premiera filma Kraljestvo oblakov tri mesece pozneje znova zapolnila dvorano.

Upam in želim si, da bo tako tudi v prihodnje. Pa da bi že z naslednjima dvema filmoma - Ice Hunters in (naslova še ne vem), ki ga bomo posneli na letošnji poletni odpravi v slabo raziskane kraje, znova lahko prikazali lepote teh krajev in to kar tam počnemo. Na naš - sproščen način. Ta dva filma, vsekakor pa ta "odpravarski" bo končno tudi v celoti posnet in zmontiran v full-res 1920*1080 HD formatu z novo kamero :):) Zdaj ga pa bodi dovolj reklame za naše filme, hehe.

Slabo minuto mojega dolgočasnega uvodnega čvekanja na dan premiere Lovcev na pršič si lahko pogledate tukaj: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=e2DATd0Lip4&rel=1]

Napovednik filma, ki bo najbrž kmalu objavljen tudi v svoji celoti, pa tukaj: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rMYK55o4XZg&rel=1]

1 Comment