OK, to da so meni ukradli kolo sem že napisal. Pa ne le enega! Ampak pustimo to ob strani. Pred kraktim so ukradli kolo še mlajši sestri. In kot da samo eno kolo ne bi bilo dovolj, so ji ukradli že drugega! Najbolj žalostno pri vsem skupaj je to, da gre za kolesa, ki so brez prave "finančne" vrednosti. Povečini so ukradena kolesa namreč "stara jajca", ki sicer izvrstno opravljajo svojo funkcijo prevažanja po mestu, nikakor pa se jih ne da za noben pameten denar prodati dalje. Vsled temu je torej še toliko manj razumljivo, zakaj zlikavci kradejo naša kolesa.

Ker so bila kolesa, ki so jih nepridipravi ukradli zaklenjena, to pomeni, da jih niso vzeli spotoma za hitrejšo pot domov, temveč so se na krajo morali pripraviti, si vzeti čas, morda celo kakšnega pomočnika, ki je pomagal oprezati. Skratka gre za preračunljivo krajo! Prava žalost.

Mojega sinje modrega žrebca znamke "Silver tape" (vse spraskane in odrgnjene nalepke sem namreč prelepil z lepilnim trakom) zaenkrat lopovi še niso dobili pod kremplje in si močno želim, da bo tako čim dlje tudi ostalo.

In kje bo sestra dobila novo kolo? Ja pri Tadeju, kaj pa drugega! Kot njegova redna stranka (to sedaj bo že mislim, da 5. kolo) si drznim staviti, da že lahko računam na kakšen 5% količinski popust, kar bo pri tako nesramno visokih maržah, kot jih obračunava, zneslo nekje 1 EUR, za kar bi si pred nekaj leti lahko kupil vsaj Čunga Lungo, dasihravno ne mnogo večje, bolj žvečljive in precej slajše Bazooke (neki roza žvečilni gumiji, ki jih dandanes le stežka kje najdeš).

Ko sem ravno pri kultnih žvečilcih Bazooka in Čunga Lunga... Tema za prihodnjič. 

2 Comments