Spoznal sem ga pred nekaj leti, ko se je včlanil v naše društvo Freeapproved. Toda vmes je minilo kar nekaj časa, da sem ga spoznal tudi zares. 

Skromen, tih in simpatičen fant, ki se ni "metal ven" ali se kako drugače izpostavljal ne z jezikom ne z obnašanjem, vse dokler ni prišlo do prvih dejanj, ki so govorila sama zase. Objave niso bile mnogoštevilne, a tiste, ki so bile, so vsaka po svoje predstavljale vrhunska dejanja fanta z imenom Luka Kramarič!

Kljub temu, da nisem med najpočasnejšimi ali najslabše pripravljenimi rekreativci, so me njegove pripovedi in dejanja odnesli s pet… v neko skorajda drugo galaksijo in meni nepredstavljiv svet.

Ena njegovih bolj svežih objav ob 25. letnici samostojne Slovenije se mi zdi, da izjemno dobro oriše Lukatov karakter in (meni) težko dojemljiv nivo motivacije in telesne pripravljenost. Ne poznam namreč človeka, ki bi po večkratnem popoldanskem vzponu na Triglav in zgodnje jutranjem sestopu v Krmo, sedel v avto, odhitel v Kranjsko Goro, zavezal čevlje in se z ostalimi (spočitimi!) tekmovalci pomeril v teku na Vršič… In osvojil 2. mesto!

Pred kratkim smo začeli sodelovati z Adidas Outdoor in med prvimi, ki so se mi zdeli primerni za razširjeno sponzorsko sodelovanje - je bil prav Luka Kramarič. Ena stvar je vodila k drugi in Luka je po predlogu prvi iz ekipe Freeapproved, ki je bil sprejet v ekipo Adidas Outdoor kot (gorski oziroma trail) tekač.

Že nekaj časa sva se z Luko pogovarjala, da bi šla fotografirat njegov tek nekje v naravi, po možnosti čim bližje doma. Oba precej zasedena sva si utrgala dobro uro časa in odhitela proti lokaciji.

Društvena grupa (op.a. e-poštna skupina članov društva Freeapproved) je vselej znova neizmerno koristen zalogovnik znanja in izkušenj. Hitro je padlo nekaj predlogov za lokacije in že sva drvela proti Katarini in naprej proti Jakobu. Malo sva se uštela s časom in tudi z mikrolokacijo, a sva nekako našla zmogla nekaj motivov.

Za fotografiranje sva si na dostopu izdatno pomagala z novim Tiguanom. Že nekaj dni prej mi ga je bil VW / Porsche Slovenija v svoji novi kampanji #noviTiguan dostavil kar na dom. Zmogljiv avto odlično služi na neurjenih “off-road” gozdnih cestah, ki naju je varno in udobno pripeljal na cilj. V bistvu nama je novi Tiguan služil tudi kot asistent za opremo in obenem predstavljal tudi stativ za odbojnik ter bliskavico, pa še z dolgimi lučmi sva osvetlila sceno ob zahajajočem soncu. Švabi so že vedeli, čemu vse lahko služi mali SUV.

Imel sem željo, da bi ob poznopopoldanski svetlobi fotografirala nekje z razgledom na Kamniške Alpe, a se z lokacijo in potjo sonca ni najboljše izšlo. Vseeno sva se malo igrala in v vsega dvajsetih minutah poslavljajoče se svetlobe je nastalo nekaj fotoutrinkov... Prihodnjič bo šlo zares!

Naslednji dan je Luka še tretjič zapored osvojil 1. mesto na gorskem teku Tolminka na Soča Outdoor Festivalu. Kapo dol!

Comment