IMG_3948

Po skoraj mesecu dni živčne vojne s prestavljanjem snemanja tik pred zdajci zaradi oblakov, vetra ali česa tretjega, kar ni bilo skladno s perfekcionističnimi pričakovanji, smo pred časom naposled dočakali povsem sončen in zares sanjski jesenski dan - popolno!

Še v avtu smo se pogovarjali, da se bodo verjetno zdaj, ko smo se končno lahko zbrali pod modrim nebom s pravimi snemalnimi pogoji na lokaciji, po murphyju zgodile kakšne nepričakovane stvari. Bodisi piknik s številno udeležbo in šotori sredi travnika ali pa trosenje gnojnice. K sreči se je zgodila le košnja oziroma obračanje trave. Prijazna voznica velikanskega traktorja je na moje vprašanje koliko časa bo še trajalo delo na travniku odvrnila s prijaznim: "Še dva kroga zapeljem!" Hvala vam - prijazna gospa!

IMG_3950

In res je po nekaj kratkih trenutkih traktor odropotal, nam pa je ostal sveže pokošen, živo zelen travnik in čakal, da ga okrasimo z igralci kot belo platno z barvami.

IMG_3955

Barve zahajajočega sonca za oddaljenimi grebeni so nam narisale najlepšo možno filmsko kuliso in edina skrb, ki smo se je stežka otepali je bila poslavljajoča se svetloba. V razmeroma kratkem času smo morali posneti kar precej različnih kadrov z raznoraznimi pripomočki in majhno, a učinkovito ekipo. Najtrši oreh so predstavljali otroci, ki jih za razliko od vsega hudega vajenih prijateljev ne moreš na enak način priganjati, vzpodbujati in bodriti. No nekaj napredka se je pokazalo, ko smo jih podkupili s sladoledom.

IMG_3971

Dan je šel hitro h koncu in dobesedno za rep smo lovili še zadnje sončne žarke, prav do zadnjega. Sledilo je pospravljanje opreme in zahvala ta najmlajšim igralcem s sladoledom v Lescah.

Ker film snemamo v CinemaDNG formatu, kjer 20 minut posnetkov zasede neverjetnih 128 GB, je sledil še tehnično obarvan večer  z arhiviranjem posnetega materiala in enkodiranje oglednih kopij nižjih resolucij prek noči.

Za nami je tehnično najlažji snemalni dan, vseh 5 naslednjih bo neprimerno zahtevnejših, odvijali se bodo v visokogorju, preko noči, s številčnejšo ekipo in zahtevno logistiko. Se že veselim!

Fotografije: Bor Šumrada

Comment