Kratek oddih na Baliju v Indoneziji je bil za spremembo daleč stran od (mene) pogosteje obiskanih dopustniških destinacij v reliefno bolj razgibane oziroma gorate predele. Ker žal ne posedujem znanja in pameti svojega nekdanjega sošolca, ki z igranjem kart na 888poker.si in s tem "samozaposlen" preživlja družino, kupuje nepremičnine in avtomobile ter veliko potuje, sem kot vsi drugi smrtniki podvržen prilagajanju času tudi službi in drugim s tem povezanim obveznostim.

Oddih v daljni Indoneziji je bil kratek, a nadvse prijeten in sproščujoč. Slaba stran potovanja v Azijo in zlasti na daljne otoke ob Indijskem oceanu pa je dooooolga pot. Potovanje z letali traja malček več kot 30 ur (s prestopanji). Slabše od prestopanja pa je seveda samo še zamik ure. V desno (beri: na vzhod) mi je potovanje vedno težje, ker je moj organizem popolnoma zblojen. Čeprav je samo +6 ur razlike rabim skoraj teden dni, da pridem v nekakšen kao normalen ritem. A ko sem se že sam sebi hotel malo zasmiliti, sem se spomnil 56 ur trajajočega potovanja z Aljaske nazaj domov, ko so nam zašuštrali letala, ko smo potem naposled vkrcani še enkrat šli nazaj, ker so pozabili natočit dovolj goriva v letalo (ja, tudi to se dogaja!) in potem zaradi zamude letala zgrešili povezovalni let...

Kakorkoli že - Bali in sosednji obiskani otočki so zanimivi kraji živih barv, prijaznih ljudi in drugačne kulture. Nekaj vtisov in doživetij pa v spodnji fotozgodbi.

AC__7966

V pasji vročini še mačke spijo. Mijav.

AC__8105

Še večja mačka aka kralj živali počiva v senčki in gleda katero turistko bo požrl naslednjo.

AC__8419

Praženje tradicionalne kave. Sicer ne ločim med dobro in slabo kavo, ampak njihova najdražja je tista, katere zrna Luwak (žival) požre, prebavi in pokaka - te kakce pa pražijo in naredijo kavo. Bljek.

AC__8485

Vulkanski krater in Mt. Batur (1717 m). Temna barva je lava in vulkanski pesek.

AC__8509

Tega otroka so bile same oči.

Kmetovalec

Pridni kmetovalec že več dni zapored neprestano ureja riževo teraso.

AC__8847

Silovita moč narave in butanje valov ob skalnato obalo, ki jo vsako leto nekaj milimetrov požre slana voda.

AC__9041

Raj za kmetovalce z morskimi algami.

AC__9172

Indonezija je največji svetovni izvoznik morske trave. Delo je težaško in monotono.

AC__9330

Najlepše turistke prihajajo iz Slovenije.

AC__9402

Zloglasna peščena plaža v Kuti

Rana ura zlata ura

Sredi noči na Mt. Batur (1717 m) - vulkan v Indoneziji

Proti vulkanskemu jezeru

Pisana vulkanska pokrajina v zelo zgodnjem jutru.

GOPR2006

Pogled na preko 4 m veliko Manto, ki se prehranjuje s planktonom nad menoj.

4 Comments