Pomislek se mi je porodil po tem, ko smo v Mlačci z našimi alpinci klesali led. In po tem, ko sem med vzponom v lednem plezališču Mlačca slikal NFL superzvezdnika. Larry Fitzgerald je med najbolje plačanimi NFL igralci, prikupnega videza in skromnega obnašanja. Dokler mi organizatorji njegovega izleta po Sloveniji niso povedali, kdo Larry sploh je, se mi ni niti sanjalo. Z Borom sva celo nekaj šal na njegov račun stresla. Najprej ker je precejšen hrust, poleg tega pa ima tudi polno glavo las. Super trivremenski taft najbrž, ker je komaj dobil čelado na glavo :)

Larry Fitzgerald v ledu

Ko je možak poprijel za ledni orodji in začel razbijat, je kmalu postalo jasno, da gre za vrhunskega športnika koordiniranih gibov. Kar mu je manjkalo na tehniki (prvič je plezal led), je vsekakor nadoknadil s surovo močjo. Zmogel je tudi vse ledne "previse" in brez velikega rompompoma po kratki pavzi zaplezal znova.

Larry Fitzgerald med vzponom

Ko je tako plezal in uspešno razbijal led, je fama o njegovi slavi v plezališču rastla iz minute v minuto. Od tega, da so najprej (skoraj) vsi samo debelo gledali kdo ta hrust temnega lica je, in kako zaboga je zašel v Mlačco, do trenutka, ko so vsi nekaj sklepali, brskali po telefonih in surfali po športnih spletnih straneh prebirat kdo ta belozobi junak sploh je.

Larry in Slovenke

Ko je dokončno postalo jasno, da je Larry 120 milijonov zelencev vreden igralec NFL, smo se sprijaznili, da je verjetno kar zelo dober in poznan športnik. Po tem, ko pa so mediji objavili zgodbo o njegovem plezanju in fotografiranju v Mlačci, pa se je tudi v Sloveniji postal (bolj) "znan". Da je Larry faca je jasno. Da kot vrhunski športnik in igralec NFL dobi pozornost svetovnih medijev, je nekako pričakovano in logično.

Pazi zdaj primerjavo s Slovenijo! Koga v zvezde kujemo pri nas? Kdo so "težki kalibri", "pravi" slovenski estradniki? Nekako takole: zvezde, ki so pokazale joške, pa oni, ki so se onegavili pred tv kamerami s porno divami in druge podobne junakinje ter heroji. Zmagovalci resničnostnih šovov z vsebino za bolne na duši, sfalirani menedžerji, ki eno leto dobijo nagrado za dobro poslovanje, prihodnje leto gredo pa v zapor zaradi več let trajajočega izčrpavanja podjetij in goljufij z vsem možnim. Pa seveda vse, ki se tako ali drugače lepijo po "znanih"...

Kako že gre? Slovenija. Moja dežela :)

Comment