Prek vikenda se je odvijal občni zbor našega društva Freeapproved na Koči na Gozdu pod Vršičem. Priznam, da je silno prijeten občutek, ko nek projekt, stvar oziroma v tem primeru organizacija, zaživi v tako polnem obsegu kot Freeapproved. Po vsega štirih letih smo namreč že v treh dimenzijah!

Govorim seveda o številu in progresivnem porastu članstva v ŠD Freeapproved. Prav odkrito in od srca lahko celo rečem, da mi je v čast in da sem vesel, da "predsedujem" takšni armadi ljudi. Ljudi, ki so moji prijatelji s katerimi se odlično razumemo, se skupaj veselimo, plezamo, smučamo, zabavamo in se v splošnem družimo ter fajn imamo.

Idilična Koča pod Gozdom, kjer sedaj že tradicionalno prirejamo naše najbolj številčno vsakoletno zimsko druženje, je pokala po šivih. Dobre volje gostiteljev ni manjkalo in tako smo se vsi uspešno namestili in razmestili po razpoložljivih in nerazpoložljivih spalnih, ležalnih in ostalih kapacitetah.

Kot vsako leto, je bil tudi tokrat lep del večera namenjen potopisnim predavanjem, kjer so nam člani predstavili Svet. Res - videli smo večino izmed sedmih celin z izjemo Antarktike (kdo gre prvi dol?), in se dodobra nasmejali komentarjem in načudili mnogim čudovitim fotografijam.

Sestavni del aktivnega zabavno-družabnega vikenda so bile seveda tudi različne ture v okolici Vršiča. Ob hoji proti Lambadi sem kar s ponosom opazoval kako se vije strnjena kolona ljudi od plazovine pod Centralnim slapom in vse do Desnega slapu.

Vesela armada ledu željnih je namreč z Zlatotom hlačalo pod Desni slap, medtem ko smo šli z odsekom turnih smučarjev pod Lambado na zimske radosti.

Ostalih nekaj ducatov se je na žalost udeležilo šele uradne(-jšega) dela občnega zbora, po 17. uri, kjer smo z nekaj fantazije in veliko dobre volje nabasali vse riti pred projekcijska platna. Škoda, če bi prišli zjutri bi se prijeli za roke in povezali Lambado in Desni slap ...

Lokacija prihodnjega občnega zbora, ki se je kot omenjeno doslej tradicionalno dogajal pod Vršičem, ostaja za 2011 pod vprašajem. Izhod v sili lahko predstavljata le Tadej (in Jelka!), ki je sta s svojimi skupinami krtov uspešno prekopala pol snežnega podzemlja okrog koče in tako zasilno namestil večino tistih, ki tudi na tleh koče več niso našli prostora za bivanje :)

Ob tej priliki res še enkrat iskrena hvala vsem številnim članom, ki so se občnega zbora udeležili in tako obeležili našo obletnico. Hvala tudi potrpežljivi in marljivi ekipi Koče na Gozdu, ki so nas tako lepo zalagali s hrano ter pijačo in nam nudili toplo zatočišče sredi zasneženih gora.

Comment