V soboto smo na vele-pikniku podelili diplome letošnjim tečajnikom tako alpinistične šole kot tudi tečajnikom športno plezalnega tečaja. V principu bi moral reči tečajnicam, saj ženski spol krepko prevladuje, ampak ostanimo pri nevtralnih moških poimenovanjih. Bolj kot velika udeležba pri Zlatotu (alpinistični tečaj) kot tudi pri Andreju in Tjaši (začetni tečaj športnega plezanja) me je znova navdušila pisana druščina in splošni duh prisotnih. Prav brez pretiravanja lahko rečem, da so vse tečajnice in tečajniki letošnje generacije super. Ne vem kakšno naključje hoče, da se vsi novovčlanjeni v Freeapproved tako dobro ujamejo z obstoječimi člani in starimi mački. Najbrž je to čista in gola sreča. Vsaj malo pa morda tudi dober glas :) Pa najbrž tudi v naših filmčkih ne izpademo pretirano resni in zadrti, ali pač?

Na pikniku smo tako poleg razvedrilnega programa nekaj (za nekatere) težko pričakovanih minut posvetili tudi uradnemu delu. Podeljevanju diplom.

Zlato je vročeval diplome za alpinistični tečaj, medtem ko sta Tjaša in Andrej za uspešno opravljene izpite diplome delila športnim plezalkam in plezalcem.

V sproščenem vzdušju so ure minevale kot minute in kot bi mignil je bila noč. Lokacija v katero sem sprva močno dvomil in malodane (po krivem!) očrnil Zlatota, se je v resnici izkazala za super dobro, razgledno, lepo in prijazno. Bili pa smo nekje nad Sostrem, na enem kuclju, ki je bil edini v kolikor toliko suhem vremenu, medtem ko so okrog nas divjale nevihte.

Naj se še na tem mestu zahvalim vsem tečajnikom/-icam za potrpežljivost in krasno presenečenje, ki so ga na pikniku pripravili svojemu el presidentu :)

PS: V pičlih nekaj urah sem se neznansko navdušil nad hojo po vrvi, tako da že kupujem gear! IIIiiii nove možnosti za snemanje, jihaa!

5 Comments