V soboto smo plezali s tečajniki začetne šole športnega plezanja v Vipavi. Pasja vročina me je zdelala že na zmeraj predolgem dostopu, a sem se nekako do polovice dneva uspešno izmikal direktnemu soncu in nekako shajal. Ko je zmanjkalo bolj zanimivih (težjih) smeri v sektorju sem se spravil k hranjenju in klepetu pa tu in tam pri plezanju varoval in obenem pametoval in delil nasvete tečajnikom.

Ure so minevale kot minute in že je bil čas za odhod. Nazajgrede smo se ustavili v neki gostilni, ki smo jo našli s pomočjo Garmina XT na mobilnem telefonu. Še celo lastnici gostilne se je čudno zdelo, kje s(m)o jo vendar našli?!

Najbolj presunljivo pa je bilo to, da naše številčne družbe niti ni bila vesela. Najprej je potarnala, da nima nič pripravljeno, potem da se bo dolgo čakalo in tako dalje. Prav hecni so res Slovenci, ko se gremo(jo) turizem. Najrajši bi zaračunali in hkrati želeli, da nihče ne pride. Samo denar vnaprej in adijo. Pa sem mislil, da je samo v Bohinju tako ...

Kakorkoli že, enim se je mudilo na abonma v Ljubljano v Cankarjev dom in tako sem pokončal samo (sicer zelo dobro) govejo juho. Nadaljevanje oziroma glavno jed pa sem potem jedel z Borom v Polni skledi, kjer sem bil z izbiro jedi nesrečen. "Jed iz voka" se namreč ni obnesla in še cel večer se mi je spahovalo po zamrznjenih "umetnih" hobotnicah in ostalim kao morskim sadežem. Bljek.

Danes, na velikonočni ponedeljek, ko naj bi okrog skakali zajci, pa smo kot opice preživeli v stenah Črnega Kala. Plezališča že lep čas nisem obiskal, a sem bil tudi danes z obiskom zadovoljen. Smeri so zlizane, to je res, ampak veliko je tudi lepih, težkih in zanimivih smeri.

Začeli smo zgodaj in s polno paro in tako se je že do poldneva nabralo kar precej preplezanih metrov. Proti koncu sem že ves navit v smereh 6c omahoval in se ustavil pri preplezanih 10-ih. Roke so mi visele do kolen, blazinice so bile že povsem zguljene, največ težav pa mi je (znova) predstavljala desna noga. V bistvu prsti na desni nogi, ki smo me spet neznansko boleli. Čudno, kot da bi mi še vedno rastla noga?!

Mučenje v Črnem Kalu. Foto: Sandi Ražman, Freeapproved.com

Ker je bil z nami tudi eden "hišnih fotografov" Sandi Ražman, smo naredili tudi nekaj fotografij, ki jih bo Sandi najbrž v kratkem objavil v svoji reportaži na Freeapproved.com. Eno kričečo pa sem preliminarno sunil in jo objavil zgoraj :)

Naplezali smo se, podaljšan vikend je dobro del in me rechargal z energijo, da bom lahko spet cel teden delal 12 ur na dan...

Comment