Arne je en tak poseben pob. Poleg tega, da je super perspektiven plezalec z neomajno voljo, izjemnim občutkom za sočloveka, krepih nog in rok ter obetajoči kirurg oz. zaenkrat še medicinc - ima tudi en zelo poseben avto. Dasihravno bi po imenu sodeč životinsko carstvo bolj pripisovali Tadejevemu Gozdarčku, temu ni tako. Arnetov Peugetov je namreč pravi mali ZOO. Dejstvo da ta mladi mož Arne živi nedaleč stran od pravega ZOOja, morda pripomore k temu, da se njegov avtomobil vsake toliko časa (pretežno vsakič, ko se z njim vozim skupaj na kakšno plezarijo) prelevi v živalski vrt.

Povsem običajno je tako na primer sedeti v avtu, kjer je poleg voznika Arneta, kupov opreme in veliko hrane tudi mnogo dodatne hrane, nekaj odpadkov in še več živali. Na Jezersko sem se tako peljal v družbi večih plezalcev in nekaj ducat plezalk - mravelj. Tudi pravi dom so si ustvarile - mravljišče. Na nek način mobilno Peugetot mravljišče.

Najnovejši glas, ki seže v deveto vas, pa je na moje uhe prišepnil novo zanimivo zgodbico iz intimnega življenja Arnetovega pižojčka. Da mu ne bi bilo pretirano dolgčas si je omislil družbo. Navadno sicer izbira dolgonoge pripadnice ženskega spola, tokrat pa se je le odločil in izbral kratkonogo in s sivimi dlakami poraščeno sopotnico. Miš. Čeprav je težko verjeti, sem se že navadil, da je prikupni in vselej zabavni Arne vedno znova poln presenečenj. Kot pravi čarodej. Otroci ga bodo gotovo vzljubili na prvi pogled.

Za lahko noč naj povem še to, da je - ko se je svoje sopotnice naveličal - uporabil pravo taborniško zvijačo, da je sopotnico postavil na hladno. Prek noči je pustil priprta vrata in na tla položil kos sirčka. Naivna miška je prijela za vabo in sedaj je Arne v avtu sam.

A dolgo ne bo tako. Le do prvih snežink, ko bomo spet nekajkrat tedensko z njegovim ZOO-pižojčkom šibali čez drn in strm avanturam na proti.

Arne lahko noč. Upam, da se ti ta trenutek ne kolca preveč :)

Comment