Pozabil sem šteti koliko lepotnih operacij sem že prestal. Sicer same manjše kot na primer izrezovanje maternih znamenj iz različnih koncev telesa. Mami je na njih malo "alergična" in se jih kar malo boji. Glede na to, da je dejansko veliko pik povezanih s kožnim rakom in da je to lahko tudi "prvi korak", se pri nas doma pike režejo kot kruh. No skoraj tako, ker kruh navadno trgam z zobmi ali uporabim nož, pike pa gredo stran z lasersko bitko.

No in ker vsaj malo tako posredno spremljam kaj se dogaja v svetu lepotnih operacij me predrami podatek, da iz ZDA k nam prihajajo v trend tudi še večje "zanimivosti" kot npr. belilo za anus.

Poleg povečanja prsi, ki je seveda vse bolj razširjeno in vsesplošno popularno - tudi pri vse bolj mladih ženskah - dekletih, je sedaj vse bolj blazno v modi tudi zmanjšanje sramnih ustnic ali labioplastika.

No in ko že človek misli, da človeška želja po spremembah nima več meja, se pravzaprav začne porajati temeljno vprašanje: zakaj si sploh želimo spremembe?

Osebno si pač zlahka predstavljam, da če je človek bodisi zaradi vplivov okolice ali pa zaradi zunanje samopodobe v ogledalu nesrečen, da si spremembe želi. Po eni strani je sprememba najbrž lahko dobrodošla ne le zanj/-njo, temveč tudi prijatelje, partnerja in morda še koga drugega, ker se takšne človek počuti bolj sproščeno, ga na en način ta sprememba osreči in je nasploh bolj zadovoljen. Da ne govorim seveda o tistih z manj sreče v življenju, ko se kaj pomešajo geni že med rojstvom oz. razvojem ali pa pri kakšni hujši nesreči. Takrat je vsak srečen, da lahko medicina s plastično kirurgijo odpravi kakšne res neprijetne posledice in "zmešnjavo".

Težko pa razumem kakšne primerke žensk/moških, ki si želijo s plastičnimi operacijami na nek način podaljšati življenje. Že kar pregovorno umetna je npr. neka določena slovenska televizijska estradnica, ki je z mnogimi operacijami, popravki operacij in spet novih operacij obraz spremenila v brezizrazno masko, ki je samo še odraz njene "originalne" biti.

In ker me še dodatno zanima, kaj si o lepotnih operacijah mislite - sem dodal eno anketo za firbec.

[polldaddy poll=1034863]

Comment