Naslov je nadvse primeren iz dveh razlogov: zato ker po tednu dni na pozibavajoči ladji Borna prvi spet stojim na kopnem in ker me bom tedensko odsotnost z delovnih mest še kako "trdo" občutil v prihajajočih dneh. Torej sem tako in drugače postavljen na "trdna tla". Na mini-mini-mini-križarjenju je bilo sicer zanimivo in tudi zabavno, dodobra sem se tudi naplezal in ob tem nadpovprečno užival.

Težko bi preživel brez svojega ThinkPada, sonyjeve kamere, knjig, dobre družbe in seveda odlične hrane. V bistvu jo je bilo dovolj in je bila celo tako dobra, da je nisem dopolnjeval z našimi tako opevanimi Travel Lunchi.

Snemal sem pa na ta veliko batino od kamere, ki jo imam vse rajši. Sony XDCAM EX. Film sem kar sproti potem na prenosniku montiral, vsakič po večerji, ko sem se s svojim okroglim, polnim vampom zalegel v kajuto in malo sestavljal skupaj dnevne posnetke.

Trenutno tako nastaja kakšnih 7 minut dolga video zgodbica našega enotedenskega bivanja na ladji in "križarjenja" po otokih. Ker je kamera "batina" v pravem pomenu besede sem temu primerno (količinsko) manj snemal, ker pač nisem povsod vlačil sabo odvečnih kilogramov. Ko uredim še glasbeno podlago pa filmček tako ali tako kmalu nalimam na blog in youtube.

Eno fotografijo o "nastajanju" filma (in enem najlepših zahodov, ki sem jih posnel in po neumni napaki izbrisal! - pa prilagam spodaj).

Med snemanjem sončnega zahoda.

1 Comment