Prokleti vrag in ta obvezna zavarovanja. Pa ajde zdravstveno zavarovanje, ta res mora bit, ampak avtomobilski je pa prvič drag in drugič še bolj drag. Pravo premoženje zagoniš, da zavaruješ avto - daš najprej nekaj tisočakov zato, da se sploh voziš po cestah, potem pa še dodatnih N za gorivo. Pa še kakšen obvezni redni servis vsako leto... Bolj kot razmišljaš, slabše je. Brez avta biti je precej neugodno, zlasti, če počneš še kaj drugega kot gledaš TV in ob tem ješ čips ter piješ pivo. Imeti ga je pa tudi sranje. Danes sem bral, da kako nagajajo kmetje v Indiji proizvajalcki avtomobilov Tata. Podjetje je za milijone kupilo ogromna prej kmetijska zemljišča, da bi lahko izdelovali avtomobile. Postavijo tovarno, zaposlijo N ljudi - vse zato, da bi pač izdelovali čimhitreje in čim ceneje avtomobil Nano. Avto, ki je cenejši kot kolo. Cenejši kot prenosnik in cenejši kot marsikatera ročna ura.

In zakaj je tako poceni? Na spodnji sliki je lepo razloženo ...

Zdaj pa zaplet... Kmetje, ki so najprej prodali zemljo in pač od tega nekaj dobili, so po tem, ko je bila tovarna zgrajena in nared za masovno izdelovanje omenjenega avtomobila, pač zahtevajo še več denarja. Ker to v civiliziranem svetu ne gre, da si potem "post-festum" nekaj izmisliš in za prodano zahtevaš še višjo kupnino, se v tem "neciviliziranem" svetu spomnijo in uporabijo silo. Začnejo groziti delavcem v tovarni, pa njihovim sorodnikom in drugim. Posledica je, da proizvodnja še ni stekla, delnica pa je iz 18 USD padla na 9 USD! Za polnih 50 % !!!

Kakšna bo usoda tega avtomobila in sicer gromozanskega podjetja Tata lahko samo ugibamo, medtem pa "Ljudski avto" čaka, da se "rodi" z nekaj milijoni bratci...

Comment