Preveč je bilo vsega, da bi preprosto strnil v nekaj stavkih... Preveč zanimivega in tudi zares zanimivega se je zgodilo v Nuernbergu in okolici. Ker me znova baše čas, bom to preložil na kakšen drugi dan - si vzel čas in kaj več napisal...  Tokrat pa morda samo peripetija na eni izmed prostranih avtocest velike Nemčije ...

Prvi dve uri čakanja zaradi avtomobilske nesreče, v kateri je bilo vključenih več avtomobilov, je bila šele začetek. Zgoditi se je moralo le nekaj trenutkov pred nami, vendar nam skoraj dvo-urno čakanje ni ušlo. Vmes se je pripeljalo mimo nas kakšnih 5 rešilcev, pa cela eskadrilija gasilcev, zatem pa še reševalni helikopter. Pred nami se je najbrž zgodil masaker. Ti dve uri čakanja v avtu sredi avtoceste sem si krajšal z gledanjem v filmov.

Ko je že vse dobro kazalo in sem se že sprijaznil, da bom doma šele ob dveh ali treh ponoči - znova prometni zamašek. Toda tokrat ni bil zamašek ampak neka policijska racija. Promet so preusmerili na nekakšno počivališče, ki je bilo tako kot v filmih popolnoma osvetljeno, okrog in okrog so stali do zob oboroženi specialci v neprebojnih jopičih, za nameček pa še kakšnih 50 navadnih policajev in še pol toliko v travnato zeleno oblečenih "Zoll" policajev. Ko so tudi nas natančno pregledali in spustili naprej z izpolnjenim A4 listom, da nas dejansko lahko spustijo, nisem več verjel policajevim besedam, da je bil to samo "random check". Tik pred izhodom iz tega "pit-stopa" so namreč policaji že sestavljali nadvse zanimivo pripravo za prisilno zaustavljanje s pripisom "Police Spike Stop". Skratka zadeva, ki ti predre vse štiri pnevmatike, če se zares nočeš zaustaviti.

Po tem poslednjem "prisilnem" postanku pa je le šlo in "že" ob pol štirih sem bil doma :)

Comment