Zdaj sem mašinco že dodobra stestiral in lahko napišem malo o tem, kako se ta superprenosnik obnaša. Najprej osnovni podatki:

  • Intel Core 2 Duo Centrino vPro ULV 1.2 GHz
  • 3 GB ram
  • 13,3" LED-lit LCD 1440x900 resolucija
  •  64 GB solid state disk
  • WUSB (wireless usb), WWAN (wireless wan), WLAN ipd.

Najbolj impresivna je meni osebno hitrost in majhnost ter teža prenosnika. Tanek je kot kak debelejši šolski zvezek, tipkovnica je še vedno legendarna, izdelava vrhunska, feeling prenosnika v rokah pa sploh izjemen. Del na katerem ležijo dlani ob tipkanju je obdelan z nekim posebnim gumi-nanosom, ohišje je iz neke plastike s primesjo karbonskih vlaken, ojačitve so iz magnezijeve in aluminijaste zlitine in tako dalje in tako naprej.

Spet se pokaže, da procesor nima veliko skupnega s hitrostjo ob uporabi vsakdanjih aplikacijah in da je vedno (bila) ovira disk. Se je pa to korenito spremenilo s t.i. SSD brez gibljivih delov in 100x hitrostjo branja. Windows vista business 32 se tako naloži (vključno z dvakratno avtentikacijo) v 34 sekundah, prej na hitrejšem prenosniku s klasičnim (a najboljšim dobavljivim diskom s 7200 obrati) pa v 126 sekundah. Razlika je očitna. Prav tako je tudi z zaganjanjem aplikacij - Photoshop se zažene v samo 3 sekundah, podobno tudi z ostalimi programi.

Edina slabost je ne najboljši zaslon - ta me je malo razočaral, saj bi za tak $$$ pričakoval res vrhunski zaslon primerljiv s Sonyjevimi prenosniki, ki pa so v tem pogledu še vedno daleč pred ostalimi...

No več se mi pa ne da pisat. Preveč podrobnosti tako ali tako ni za nikogar zanimivo - z izjemo kakšnih tehno-frik posameznikov :)

ThinkPad x300

2 Comments