Ni mi jasno kako je to možno, ampak 100% sem, da se mi vsako leto enkrat (obakrat spomladi) ponovi enak vzorec sanj. Tako se mi je nazadnje zgodilo minulo noč.

Del poletnega oddiha sem preživljal v Premanturi na Hrvaškem. Sanje se začnejo tako, da se pač klasično preganjam okrog po vodi, plaži in med borovimi gozdički. Nič posebnega, čas pač počitniško počasi teče... Naenkrat se ritem začne stopnjevati, v sanjah postanem pozoren na okolico, čudne ljudi in njihove mrke poglede. Takoj me zaščemi v želodcu, da se nekaj dogaja. Trenutek za tem neki Kitajski/Japonski specialci pregledujejo dva đankija, ki sta ravno nekaj pokadila ali pa se z iglami naluknjala kot švicarski sir.

Pospešim tempo in v samih plastičnih japankah šibam nazaj proti hiši. Kar naenkrat pa se začne obsežna racija, pride cel trop specialcev, spuščajo se po vrveh iz helikopterjev, mimo pridrvi celo tisto posebno oklepno vozilo nabito s specialci. Ta se ustavi in odpre vrata, vsi pogledi specialcev v transporterju pa so uprti vame. Čakajo me! Čakajo me, da se jim pridružim.

Kar naenkrat v glavi preklopim in namesto, da bi pobegnil v hišo spremenim kurz in jo mahnem v transporter. Tam gor vsi blazno resni, pa cel kup ženskih specialk je tudi gor. Tudi te so blazno resne. Od nekje privlečejo opremo in že se začnem oblačiti. SŠe v sanjah se mi ne sanja niti kam gremo niti kaj bomo počeli, vse kar vem je to, da je nekaj "čudnega" v zraku. Ko tako divjamo naokorog nevedoč kam, se naposled zbudim.

Lansko leto sem sanjal enako. Kot bi se mi na hard disku v enem kotu ta video shranil in se periodično enkrat letno odvrtel v sanjah.

Danes sem se malo pregonil in upam, da sem ob naporu sformatiral in dokončno pobrisal tudi ta video zapis. Če je bilo uspešno, pa bom lahko videl šele prihodnje leto, ko bom isti zapis sanjal znova. Morda pa sledi nadaljevanje?

Comment