Današnji snemalno-plavalni-plezalni dan je vnovič minil z Arnetom in Tadejem. V "razmeri" kakršna je bila napovedana, smo jo mahnili v Tamar v Centralni slap. Pri koči je bilo zjutraj 0°C, ob povratku ob 12.uri pa kar +3°C. Zlagal bi se, če bi rekel, da smo plezali. Danes smo se namreč bolj kopali, tuširali ali pa celo plavali po slapu navzgor. Zjutraj je namreč deževalo, vmes se je pojavila tudi kakšna snežinka - sicer pa dež, dež in še enkrat dež. Kar je padlo snega (5 cm) ga je pod 1.500 metri večinoma že spremenilo v voden, mokast sneg.

Tako moker, kot sem bil danes, sem bil mislim da samo še na Škotskem pred leti, pa mogoče še enkrat v Luciferju (slap v Gozdu Martuljek).

Ampak imeli smo se fino, le sestop je bil siten zaradi gromozanskih cokel, ki so se delale na naših čevljih (in derezah). Vmes je nekajkrat tudi konkretno zaropotalo, ko so se nad nami splazili plazovi mokrega snega, enkrat pa se je plazič speljal tudi pod Arnetovimi nogami, ko je lomastil po hosti. Za to je več razlogov: hodil je po strmi hosti, da je prečkal proti planinski poti in zato, ker je tako gromozanski in njegovi čolni (plastike Vega) rijejo. Tudi po slapu mu je dobro šlo, zaradi tako velike plovnosti.

Nekaj fotografij je v galeriji. Arnetove, ki mi jih jasno še vedno ni poslal - pa dodam naknadno...

[gallery=12]

Comment