Od srede, ko sem se vrnil domov pa vse do vključno danes me kuha vročina. Počutim se tako, kot da bi padel v lonec kropa in se notri počasi kuhal. Po domače: zaendrek! Danes sem se sicer prvič zbudil z mejno temperaturo 37,0°C kar pa žal ne pomeni, da sem že dober. Vročina je zjutraj namreč najnižja, potem pa veselo naraste. Vsaj prejšnje izkušnje kažejo na to.

termometer.jpg

V glavnem je precej dolgočasno, ker ne moram migat. Lahko malo berem knjige, razmišljam o raznoraznih kadrih novega filma, pa kaj vse bi še lahko dodali in posneli, pa o tem in onem. Med drugim sem včeraj po Arnetovem pripovedovanju dognal tudi to, da je za psihofizično zdravje na stara leta potrebno začeti misliti že sedaj. Poleg gibanja celotnega telesnega aparata ali kako že temu rečejo fizkulturniki, je treba skrbeti tudi za možgančke.

Da človek ne zapade v ene in iste vzorce oziroma, da možgani niso preveč omejeni na preveč ozko razmišljanje, je fino, da se jih malo razmiga. Tako si potem človek vsake toliko časa zamisli nek cilj, ki ga potem tudi izpolni.

Ko sem se "moral" učiti in ker so mi to "naložili" drugi se mi seveda ni dalo - npr. delati vaje za matematiko. Že v O.Š. mi ni bilo všeč, potem na Bežigrajski še manj, na faksu pa so bile vaje že sploh znanstvena fantastika. Vsakič, ko sem se začel pripravljati za kolokvij sem začel iz nule. Sanjalo se mi ni kaj vse smo na predavanjih predelovali, dasihravno nisem manjkal na nobenem matematičnem predavanju. Vsaj prvi dve leti ne. Deveto čudo. Španska vas. Nemogoče.

In ker mi recimo integralni računi nikoli niso bili všeč, bom začel kar z integrali. Z eno bistveno razliko. Takrat, torej v študijskih časih, so se mi upirali, zdaj pa na to gledam z druge perspektive. Tako kot en mini možganski izziv. Da jih malo povadim. Namesto križank na primer. Naslednja stopnja bi lahko bile npr. Taylorjeve vrste, za katere še danes ne vem, kako sem jih na izpitu "spravil pod kap". Vsekakor več sreče kakor pameti in znanja.

Zdaj grem pa še naprej jest agrume in ostale z vitamini polne okrogle reči. Pa počivat. Še kak dan ali dva...

Comment