Laserska korekcija vida in waveform - odprava drugih napak (višjega reda). Nekaj takega me vse čaka na jutrišnjem dopoldanskem operacijskem posegu. V 1. letniku Bežigrajske gimnazije sem namreč dobil svoja prva (korekcijska) očala. Stanje ali stopnja dioptrije se mi je vztrajno poslabševala vse do konca študija. Kljub temu, da sem tekoče opravil z gimnazijo in univerzitetnim študijem, bi se zlagal, če bi rekel, da se mi je dioptrija poslabšala zaradi študija, bdenja nad knjigami ipd. Dasihravno so mi vsi očitali, da je kriv računalnik, je seveda tudi to povsem zmotno. Tako pravi tudi stroka.

Najbrž se lahko za slabovidnost zahvalim mami, ki pravtako nosi očala in sem jih kot kaže dobil po njeni strani. Ko si je bila med nekim smučarskim treningom z elastikami pred mnogimi leti skoraj iztaknila oči in je bila nekaj dni celo povsem slepa, je - ko je "spregledala", kasneje in pravtako med študijem - dobila očala in dioptrijo.

In čeprav me očala ne motijo v vizualnem smislu, me toliko bolj motijo v funkcionalnem. Pri tem mislim predvsem na športne aktivnosti, kjer je najbolj zoprno zimsko plezanje v kakšnih dalj trajajočih zadevah, ko me z lečami pečejo oči na vetru ali pa je potem problem, ko moraš bivakirati ali kako bolj kulturno prenočiti v mrazu v spalni vreči, pa potem zjutraj "natikati" nazaj leče ipd. Z očali je to malce lažje, vendar so problemi drugačni - rosijo se, pa manjši vidni kot imaš in podobno.

Ker še ne vem kako bo takoj po operaciji, si lahko samo še enkrat zaželim, da bo šlo vse dobro in držim in stiskam pesti! Naj jih še kdo! Prosim.

Če mi bodo pustili, bom stisnil še kakšno fotko. Sem hotel celo operacijo kar posneti s kamero, da bi imel za spomin, pa se bojim že predlagati, kaj šele, da bi to izvedel. Škoda, ampak sej bo že še prilika za kaj podobnega.

U! Ko sem ravno pri tem... končno sem našel fotografijo, ko sem imel zlomljen vrat in z vijaki okrašeno lobanjo... Ko "spregledam" (enkrat prihodnji teden), jo skeniram in objavim... Bojda zgledam kot Frankenstein.

Zdaj pa počasi v mižale, stiskati pesti, da bo vse hitro in uspešno minilo!

Lahko noč!

2 Comments