Z daljnega vzhoda, natančneje izpod rok inženirjev na Japonskem, je Hitachi pred meseci na tržišče lansiral super hitre diske 7K200, kar v prostem prevodu pomeni 7200 obratov v minuti, izjemno hitri dostopni in odzivni čas ter izvrstna latenca, 16 MB predpomnilnika in kar 200 GB spomina. Vse to v velikosti 2,5 palcev, primernih za prenosnik. Ne samo, da sem danes zaradi neke napake v procesu prenosa tisočerih megabajtov sistema na novi disk nekaj zabrkljal, še sitem obnovitve sem zafkrnil. Tako je danes močno trpela moja storilnost na Športu, vse dokler nisem presedlal s svojim USB ključkom in izkoristil prednosti U3 delovnega okolja, ko lahko vse, vključno z e-pošto, opravljaš kar direktno na ključku, pri tem pa na gostiteljevem računalniku ne pustiš sledi dela ali česa drugega. Res je super, če se lahko moderno tehnologijo konkretno uporablja.

Kakorkoli že, v trenutku ko tole pišem na stari kišti, kot ljubkovalno rečem svoji 5 let stari in danes praktično nikoli več uporabljeni Desktop mašini, se izvaja prvi t.i. BASE backup, potem pa na laptop naložim samo še svoje dokumente in uvozim 2 GB velik Outlookov PST file - in že smo spet v pogonu!

Zdaj pa se počasi odpravim k postelji, da malo odpočijem svoje oči, v roke vzamem knjigo in preberem kakšen zanimiv stavek.

PS: Razlika v hitrosti je več kot očitna! Enkrat sem že menjal iz 5400 rpm na 7200 rpm, ampak tako velike razlike kot je bila pri zadnji menjavi, še nisem izkusil. Odličen nakup!

Comment