Saj vem, da to že vrabci čivkajo, ampak se mi vseeno zdi grozno, ko tebi nič meni nič prejmeš sporočilo s sledečo vsebino: »Prosimo za vaše razumevanje, kajti v nasprotnem primeru vas pisno obveščamo, da ne bomo mogli odplačati vseh  računov.«

Kaj za vraga meni pomaga, če sem obveščen o tem, da računi ne bodo plačani. Popolnoma nič! Med zanimivejše zapisane trditve, po 4 mesecih neplačanih obveznosti, pa vsekakor sodi tudi tole:

"Nikoli nismo imeli namena ne poplačati zapadlih obveznosti, saj smo vas o naši zadevi pisno kontaktirali in skupaj dogovorili, da se strinjate..."

Ja pa kaj še! To je isto, kot da bi me nekdo opozoril, da mi bo primazal klofuto, jaz pa sem se pri tem strinjal. Dolga zgodba v kratkem... Slovenija, njej sodni sistem in vse kar k temu paše ima za gospodarstvo zelo slabo politiko... Tisti ljudje in podjetja, ki pač po karakterju niso "poštena", lahko tako slab sistem maksimalno dobro izkoriščajo. Zgradijo veliko podjetje, ki pa se utaplja v dolgovih in ima celo visoke kredite, potem pa ga preprosto pošljejo v stečaj. Upniki so upravičeni zgolj do stečajne kvote, kar je enako, kot da ti babica, če si pridno pomagal pri kuhanju kot otrok, kupi tolažilno Čunga Lungo.

Kar je še huje je to, da lahko potem taisti direktor/lastnik podjetja, ki ga je umetno "hiral" in poslal v stečaj, že kmalu odpre novega in postopek ponovi. Da - to je verjetno mogoče samo v Sloveniji. Najbrž še kje na Balkanu, vsekakor pa ne drugje v EU.

Comment