Govorim oziroma tipkam seveda o plezanju. Torej vzponih opravljenih v trojni navezi, kjer se trije plezalci hkrati vzpenjajo po steni navzgor. Osebno mi je takšnen način plezanja všeč iz večih razlogov. Prvič je precej bolj družabno. Ob kakšnih daljših zimskih vzponih je dobro tudi zato, ker se da lepo porazdeliti opremo in prvi lahko ves čas pleza brez nahrbnika. Osebno sem nad tem navdušen jasno tudi zato, ker potem lahko res kaj dobrega posnamem, prvi v navezi pa je tudi zares varovan. Kadar snemam in varujem hkrati je namreč zaendrek oboje - varovanje in posnetki.

Malo sem se zdrznil in sem kar brez da bi ju kaj dosti spraševal, Arneta in Tadeja namreč, naročil Mammutove Daisy Chaine. Ko pridejo, jima samo še izstavim račun. Skrajno priročne močne prešite gurtne, ki omogočajo, da se v trojni navezi na varovališčih (štantih) vse skupaj malce hitreje odvija.

Čeprav smo s tema dvema junakoma (drugi je nor na becikle in spanje pod steno dan pred vzponom, prvi pa na ženske, Dolomite in šteko jajc s kosi čebule za zajtrk ob 04:00 na dan vzpona) zgledno hitro plezali tudi v dolgih smereh, sem bil nekako mnenja, da bi se dalo še precej narediti na hitrosti. Morda sem na to malo "cepljen" tudi zato, ker sva se z Ažmanovim Grego vedno tako neizprosno podila prek sten. Vedno, ampak res vedno namreč za njim lovim in hlastam zrak. Ko že mislim, da sem hiter in se mi malce dvigne samozavest, takrat se Grega šele ogreje in že pospeši na meni nedosegljive hitrosti gaženja ali zgolj navadne hoje (beri: na pol teka) navkreber.

Temu vsled sem obema naročil Daisy Chain ali neke vrste popkovini, s katerima se bosta - tako kot se tudi sam v primeru trojne naveze, hitreje in z manj zapletanja in krotovičenja vrvi - vpenjala v in izpenjala iz varovališč. Prav nesramno se znajo namreč zavezljati te dolge, kačam podobne sintetične vrvi.

Naslednji cilj je že znan. In tudi želja posneti nekaj malce drugače. Smučal, deskal in tudi letel sem že s kamero na glavi, nisem pa je še nikoli uporabil za sam vzpon. In ker mislim, da bi lahko nastali povsem zgledni posnetki pri plezanju v kakšnih zračnih, torej strmih in izpostavljenih raztežajih, bomo to kaj kmalu preizkusili... Konec koncev bi že bil čas, da znova zmontiram kakšen zanimiv filmček.

Lahko noč.

Comment