Kar nekaj dni, natančneje od prejšnjega petka, se že hladim v (pred)alpskem zraku Kranjske Gore. Razlika v temperaturah in vlažnosti zraka je očitna in hkrati znosnejša, a so temperature vseeno občutno previsoke za normalno funkcioniranje. Močno me spet vleče v stene in komaj že čakam, da prihodnji teden začnemo zares. Že cel teden držim pesti, da bodo tudi dnevi prihodnjega tedna tako lepi kot so sedaj in če bo le sreča, da se spustijo tudi temperature.

Čeprav imamo v načrtu plezanje v severnih stenah Alp, si ob tako visokih temperaturah in peklensko močnem soncu sestopa niti ne želim predstavljati. Le-te so navadno na južni, prisojni strani gore.

In še nekaj besed o današnji noči... OBUPNO slabo sem namreč spal. Najprej do kakšnih 0300 nisem uspel zaspati, se premetaval in obračal kot vrtavka. Ko mi je naposled uspelo zatisniti oči, pa me je prebudil komar s svojimi visokimi frekvencami. In zgodba se je ponovila, spet sem se obračal, vrtel in ... trpel.

Danes sem tako prilično uničen in se že veselim večernih uric, ko vsaj postane vsaj za vzorec hladneje, potem pa spaaaat!

Na svidenje do prihodnjič :)

Comment