Ne vem ali sem trmoglav ali ne. Včasih gotovo. Vsaj kar se računalnikov in raznih gadgetov tiče, imam določena svoja prepričanja od katerih ne odstopam. No včasih pa le komu uspe, da me v kaj prepriča. Do nedavnega sem bil zaprisežen uporabnik Mozilla Firefoxa in Thunderbirda. Potem pa sem po mnogih Gregatovih hvalah začel vnovič razmišljati o tem, da bi se "preselil" nazaj na Oulook. In res - včeraj sem se dokončno odločil in se soočil z neprijetno resnico. Export emailov iz Thunderbirda v Outlook. Težava je v tem, da je izvoz emailov direktno v Outlook nemogoč, zato sem moral sneti še nek mali brezplačni IMAPSize programček. Pokazal sem na mape s sporočili in brez težav pretvoril vseh 4200+ e-sporočil za zadnje leto. Pretvorba e-sporočil je tako uspela.

Čakalo me je še izvažanje adresarja. Nič takšnega - sem si mislil, a sem že kmalu spoznal svojo zmoto. Nehvaležni slovenski šumniki so pri prenosu dobili po 5 čudnih znakov, in tako je npr. moj priimek Čokl postal --> "^˘˛.`˛okl". In mnogi izmed preostalih 3830 kontaktov pravtako. A sem se vseeno odločil, da transformacijo izpeljem do konca, tudi zato, ker se bom jeseni premaknil na novega malčka X61s.

In bolj kot se bliža čas, ko se bom jeseni "preselil" na Visto Business 64-bit, bolj razmišljam tudi o tem, da bom tudi FireFoxa zamenjal nazaj za Internet Explorer 7, saj je pridobil kar nekaj tistega, kar je do nedavnega imel zgolj FireFox.

1 Comment