Včeraj sem končno spet gonil bicikel. Malo me spet ima, da bi podkrepljen z izkušnjami in novo snemalno opremo posnel kakšen dober gorsko-kolesarski filmček. Zelo dolgo je namreč že tega, ko sem jih snemal kot po tekočem traku, ko sva se z Grego Ažmanom gonila in potila po Gorenjski (in prenekaterih klancih!). Pa pustimo želje in hotenja zaenkrat še ob strani... Zaradi česar se spet oglašam in navdušemo mučim tipkovnico svojega "x60slona" (kot računalniško imenujem svojega ThinkPada), je Garminov inštrumen. Spet! Ta mala igračka mi namreč kar ne da miru. Dejansko sem tudi zaradi nje v zadnjih dneh še posebej aktiven, bodisi peš ali na kolesu.

Kot omenjeno je včeraj na vrsto prišel test vožnje s kolesom. Enako kot med tekom Forerunner natančno spremlja hitrost, razdaljo, srčni utrip in sploh vse, česar si lahko želimo. Kar se mene tiče, so klasični kolesarski števci zgodovina!

Forerunner je ne samo natančnejši, saj s pomočjo satelitov meri hitrost, prevoženo razdaljo in vse ostalo, temveč tudi bolj pregleden in priročnejši za uporabo ponoči. Ja, vem - ponoči se brez luči ne vozi. A kaj, ko sem še sam sebe presenetil in kolesaril pozno v noč. Misleč, da bom ob mraku še doma, lučke nisem imel s seboj. A tudi tema Garminu ni kos, saj se mali hudič s pritiskom na gumb zasveti in celo moje oči z dioptrijo brez težav razberejo kristalno čiste številke in črke na rumeno osvetljenem LCD zaslonu.

Odslej kolesarskega števca ne potrebujem več.

In še včerajšnje poročilo o bitju srca... Lepo pridno v "cardio" coni št. 4, čez drn in strn enakomerno. Ja, da pulz ne bi preveč padel, sem tudi po klancu navzdol gonil na vso moč :)

Garmin Training Centre

Comment