Včeraj in danes sem s pridom izkoristil nekatere redke funkcije nove igračke Garmin Forerunner 305. Z merilcem srčnega utripa in kombinacijo natančnih meritev hitrosti, trenda le-te, prehojene razdalje in seveda natančne, prek satelitov določene pozicije, je inšturment pridno služil na krajših hitrih-hojah in lahkotnemu teku.

Vsi te podatki se avtomatsko posodobijo, ko prižgem svoj namizni računalnik (ja, na prenosnika še nisem naložil programa Garmin Training Center - vedno najprej "okužim" namiznega). No in obdelava, analiza invse ostalo se lahko prične.

Print screen Garmin Forerunner Training centra

Najbrž se kdo sprašuje čemu takšni izraziti porasti bitja srca... Torej BPM se je povečal zato, ker sem neprestano bežal pred hudobnimi psi. Dvakrat pred nekim belim višavskim terierjem in dvakrat pred enim rjavim z dolgo dlako. Vsekakor srhljivo - več kot razvidno iz diagrama.

Kar pa se tiče merjenja hitrosti sem ob nekaj šprintih ugotovil, da sateliti z določenim zamikom zaznajo nenadne spremembe... Tako da mi je prej sapo pobralo preden bi pokazalo 30 km/h med šprintom :)

Comment