Človek ne živi samo svojega osebnega življenja kot posameznik, temveč zavedno in nezavedno tudi življenje svoje dobe in sodobnikov...
— Thomas Mann

Doživetja nam hranijo dušo in bogatijo življenje. Videl sem že lep del sveta in mnogo skritih, dotlej manj- ali celo nepoznanih kotičkov gorskih področij. Spoznaval sem kulture in običaje ljudi, ki dotlej niso imeli stika z zunanjim svetom. S prepletom najrazličnejših doživetij in trenutkov, ko se v ospredje postavijo zgolj najnujnejše človeške potrebe – ko sem spoznal kako malo je potrebno, da živiš – in doživiš – sem dobival navdih.

Menda nadarjen za govor in nastopanje – svoje izkušnje, doživetja, razmišljanja in življenjske nazore rad delim z drugimi. Bodisi v obliki motivacijskih govorov zaposlenim ali študentom, predavanj z odprav ali popotovanj, prikazovanjem filmov, ki sem jih posnel ali preprosto zgodb iz življenja, ki mi jih je bilo dano doživeti (in preživeti).

Z različnimi tematikami sem že večkrat predaval v slovenskem in angleškem jeziku na Ekonomski fakulteti, Poslovni šoli IEDC Bled, Fakulteti za Management v Kopru, Turistični fakulteti Turistica v Portorožu, na več srednjih in osnovnih šolah, podjetjem za energetiko, podjetjem za turizem ter drugim.

Če vas zanima strokovno predavanje s področja obnovljivih virov energije, sodobnih energetskih sistemov ali trajnostnega razvoja alpskih destinacij oziroma govor ali motivacijsko predavanje, predavanje s popotovanja ali predavanje z ekspedicije, vas vabim, da stopite v kontakt z menoj.